Goud, zilver en tweemaal brons tijdens Regiofinales

Zaterdag 8 en zondag 9 april kwamen maar liefst 20 turnsters van Dioscuri in actie, zaterdag de D1 en 4e divisie turnsters, zondag de D2 en 5e divisie meiden. Naast de titel Regiokampioene stond plaatsing voor de Districtsfinale op het spel.

In de ochtendwedstrijd schoot Dioscuri daverend uit de startblokken. Instapster Karlijn Limbourg incasseerde, mede door een formidabele 15.000 pt op balk, de bronzen medaille in de meerkamp. Ook Evelien den Ouden schtiterde op het evenwichtstoestel en mocht in de categorie Jeugd I als derde het podium beklimmen. Evie van Bers (eveneens Jeugd I) blonk uit op brug en vond zich op de 15e plaats in het eindklassement terug. Evie staat daarmee eerste reserve voor de Districtsfinale.

Winst en dus ook de titel Regiokampioene Jeugd 2 was er voor Anouk van den Brand, die naar de Districtsfinales vergezeld wordt door trainingsmaatjes Mikayla Clarke en Amy Jones, die zich respectievelijk als 7e en als 10e wisten te plaatsen voor deze finale.

Pupil 1 Noa der Kinderen wist zich ondanks twee nette sprongen (goed voor 13.250 pt, de 4e plaats op dit toestel) helaas niet te plaatsen. Beter verging het Julia van Hoof, die met haar mooie 4e plek maar op 17 honderdste het podium miste. Ook Julia dus door naar de finale.

In de laatste zaterdagwedstrijd turnden Pupillen 2 Keri Habraken, Veerle Dahler en Amy Pompen verdienstelijk. Hun 17e, 23e en 33e plek waren helaas onvoldoende voor doorstroming. Senioren Ilse van der Heijden en Anneke Verwaard waren lang kansrijk, maar kwamen op het laatste toestel brug net tekort voor plaatsing: 19e en 23e plaats.

Zondagochtend traden Instapper Nicci Verheijke en Jeugd 2-turnster Birgit Maurix aan. Nicci turnde een keurige wedstrijd. Haar concurrentie bleek echter nog net een maatje te groot. Birgit Maurix wist zich, onder andere door twee knappe overslagen over de pegasus (met plank), wel te plaatsen voor de Districtsfinale.

Pupillen 1 Lindsy Hagelaars en Hanna Hessels lieten een prima optreden zien. Doorstroming zat er helaas niet in voor deze twee meiden. Lindsy werd 29e, Hanna 30e. Succes was er wel in de laatste wedstrijd, voor de Pupillen 2. Puk Glorius, Lieke de Visscher en Nora Wijnen wisten zich alledrie bij de beste 9 te turnen en hebben daarmee alledrie een ticket voor de Districtsfinale in de wacht gesleept. En Puk kreeg ook nog eens het zilver omgehangen. Een mooie afsluiting voor Dioscuri!