Dioscuri – De Meere: twee keer winst, eenmaal verlies

Zondag 12 maart, een lange turndag in Sporthal De Streepen! Maar liefst 50 turnsters van Dioscuri Sint-Oedenrode en De Meere Boxmeer kwamen in actie in een driedubbel competitietreffen. Waar de turnsters in de individuele regiowedstrijden vooral gefocust zijn op hoge punten en daardoor soms “veilig” turnen biedt de competitie de kans bij uitstek om te experimenteren en nieuwe technieken uit te proberen.

Het tweede bovenbouwteam, bestaande uit Bente Derks, Birgit Maurix, Larissa Timp, Phil Lathouwers, Paula Verwaard, Elena Haenen, Nienke van der Vleuten  en Ilse van der Heijden liet wederom prima progressie zien. Hoogtepunten waren het sterke turnen van Paula en Bente op vloer (11.50), de fraaie brugoefening van Birgit (eveneens 11.50), een erg mooie balkoefening van Elena (met 11.10 de hoogste Dioscuri score) en goede sprongen van Nienke (11.00). Larissa en Phil turnden een keurige wedstrijd, waarbij Phil voor het eerst haar nieuwe vloeroefening liet zien die ze komend weekend in de individuele regiowedstrijden gaat turnen. Ilse eindigde op een mooie tweede plaats in het individueel eindklassement. De wedstrijd werd met ruim 9 punten verschil in het voordeel van De Meere beslist.

In de tweede wedstrijd traden Anouk van den Brand, Amy Jones, Julia van Hoof, Sterre van den Brand, Anneke Verwaard, Jade van Vechel en Myrne van den Eertwegh aan. Ook hier weer veel moois om op door te borduren. Het lukt de meiden van Dioscuri niet altijd, maar dit keer was hun optreden op brug ijzersterk. Amy zette met de hoogste dagscore van 12.00 de toon, onmiddellijk gevolgd door de turnzusjes Sterre en Anouk van den Brand (die 1 en 2 zouden eindigen in het eindklassement!) met 11.90. Het team zat “in de wedstrijd” en gaf de wedstrijd op balk een mooi vervolg. Hier waren het Julia en Anneke die de kar trokken met scores van 12.10 en 11.40. Jade liet zich op dit toestel van haar beste kant zien door fysieke tegenslag te overwinnen en een hele fraaie oefening te laten zien. Op sprong en vloer werd, mede door hoge sprongen van Myrne, de voorsprong op De Meere niet meer uit handen gegeven: 231.85 tegen 227.75 voor de Rooise meiden.

In de laatste wedstrijd betraden Imke Dirven. Nicci Vereijcke, Lindsy Hagelaars. Hanna Hessels, Lieke de Visscher, Puk Glorius, Nora Wijnen, Jindy van den Oever, Alysha Broeders en Janne Oerlemans de turnarena. Het harde werken van de afgelopen weken werd beloond met een overwinning: 319,65 – 318,85 voor Dioscuri. Nora scoorde een mooie tweede en Lieke een fraaie derde plaats overall. Puk en Lieke maakten een radslag op de balk en bleven staan! Nora vloog werkelijk over de kast. Waar bij Jindy, Imke en Alysha de vloeroefening uitstekend lukte waren Janne, Lindsy en Hanna erg goed op brug. Bij Nicci tenslotte lukte de koprol op de balk.

Al met al een geslaagd weekend voor de Dioscuri meiden, die met vertrouwen vooruit kunnen kijken naar de komende individuele wedstrijden.