Succes in eigen huis!

Zaterdag 11 en zondag 12 februari 2017 organiseerde turn- en gymnastiekvereniging Dioscuri samen met de technische commissie turnen dames van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie de voorwedstrijden voor de D1 en 4e divisie. Ruim 400 turnsters uit de regio Oost-Brabant kwamen in actie, met als inzet kwalificatie voor de regiofinales later dit seizoen in Boxmeer.

Opkomst

DSC08285-20
Voor alle foto’s (openen in een apart tabblad):
Opbouwen
Wedstrijd 1
Eten
Wedstrijd 2
Wedstrijd 3
Eten
Wedstrijd 4
Wedstrijd 5
Wedstrijd 6

Filmpjes (opent in apart tabblad): 
Naar filmpjes

 
Evie van Bers en Evelien den Ouden, beide Jeugd I, beten in de ochtendwedstrijd namens Dioscuri het spits af. Na een spetterende opkomst, met een door turncommentator Hans van Zetten ingesproken boodschap en prachtige licht- en geluidseffecten, begon Evie op brug. Zij turnde een oefening als nooit tevoren en behaalde daarvoor knap 12,900 pt. Evelien gooide vooral hoge ogen met haar balk- en vloeroefening. Op de evenwichtsbalk wist zij knap de hoogste score van alle 50 turnsters op haar naam te laten schrijven (13,467 pt), waarmee zij zeker is van een plaats in de toestelfinale balk. En ook op vloer slaagde ze daarin. De vloeroefening van Evelien was werkelijk subliem en resulteerde in een megascore van 15,050 pt!! Met twee keer een hoogste toestelscore kwam ook een podiumplek in zicht. Evelien werd in het grote deelnemersveld uiteindelijk heel knap 2e. Naast de zilveren medaille betekende dit uiteraard ook doorstroming naar de regiofinale. De vreugde was compleet toen ook haar trainingsmaatje Evie zich voor deze finale gekwalificeerd bleek te hebben.

DSC03307-2

DSC03311-3Na deze prachtige start was het de beurt aan de Jeugd II dames. Mikayla Clarke, Anouk van den Brand en Amy Jones begonnen de wedstrijd op balk. Alle drie moesten ze op dit onderdeel een val incasseren. Op vloer maakten de meiden het gelukkig goed. De prachtige vloeroefeningen, gemaakt door trainster Gitte vd Eertwegh, resulteerden in hoge scores. Amy liet een hele stijlvolle oefening zien en ook Mikayla straalde op de vloer met de 3e score: 12,150 pt. En dus een vloerfinale voor Mikayla. Op het derde onderdeel, sprong, was het Anouk die een hoge score wist neer te zetten. Haar twee half in/half-uit sprongen waren goed voor de 2e plaats en een sprongfinale. Ook op brug turnde Anouk subliem. Met 11,800 pt kwalificeerde ze zich zelfs als 1e voor de brugfinale. Na deze twee scores had Anouk zicht op een podiumplaats. Helaas bleek zij 0,050 pt tekort te komen voor het brons en moest Anouk genoegen nemen met een 4e plaats in het eindklassement. Geen medaille, maar wel doorstroming naar de regiofinale, waar ook Mikayla (8e) en Amy (13e) mogen aantreden.

DSC04395-7

DSC04400-8

In de derde wedstrijd kwamen Veerle Dahler, Amy Pompen en Keri Habraken, de pupillen II D1 van Dioscuri, in actie. Ook deze dames hadden hun dag. Keri begon de wedstrijd ijzersterk op vloer. Haar score van 13,500 pt was goed voor de 5e vloerscore. Veerle blonk vooral uit op brug, waar zij met maar liefst 14,167 pt de 2e brugscore van de wedstrijd behaalde en zich daarmee verzekerde van een plaatsje in de brugfinale. Amy tot slot, liet op balk een strakke oefening zien. Zo strak zelfs dat zij ondanks een val en dus een vol punt aftrek alsnog de 5e balkscore neerzette. Alle drie de meiden wisten zich te kwalificeren voor de regiofinale. Veerle als 6e, Amy als 8e en Keri als 14e.

DSC05860-11

Nadat op dag één alle turnsters zich gekwalificeerd hadden lag de lat voor dag twee hoog. Noa der Kinderen (Pupil 1 D1) en Julia van Hoof (Junior) voelden de druk. Noa turnde echter een keurige wedstrijd. Met name op sprong zette zij een hoge score neer: 13,125 pt, goed voor de 8e plaats. In het eindklassement werd Noa 14e, waarmee ook zij zich mag opmaken voor de regiofinale in Boxmeer. Julia startte haar wedstrijd wat matig op brug. Op het tweede onderdeel maakte ze dit gelukkig ruimschoots goed. Een vrijwel perfecte oefening resulteerde in een megascore van maar liefst 11,850 pt. Julia heeft zich daarmee als 1e geplaatst voor de balkfinale. Na ook een 5e score te hebben neergezet op vloer wist Julia dat ze meedeed om de medailles. Na twee keurige half in/half uit-sprongen kon het niet anders dan dat Julia op het podium zou staan. En jawel, zilver!

DSC06943-14

noaIn de tweede wedstrijd kwamen Instappers Naomi van der Post en Karlijn Limbourg in actie. Voor deze twee jonge turnsters hun allereerste grote wedstrijd. De spanning was goed zichtbaar op de gezichtjes, maar ze begonnen ijzersterk. Beiden lieten al een arabier flikflak zien. Iets wat het gros van de Instappers nog niet kan. Naomi turnde een vloeroefening als nooit tevoren. Super strak en geconcentreerd turnde ze naar 11,967 pt. Een score die goed was voor de 5e plaats. Karlijn’s oefening was zelfs goed voor de 2e plaats. Met een 12,867 pt is Karlijn in ieder geval zeker van een plaatsje in de toestelfinale vloer. Na deze superstart stond het onderdeel sprong op het programma. Helaas ging het hier voor Naomi even mis. Na niet goed op de plankoline uit te zijn gekomen kwam zij hard tegen de kast aan. Na de tranen gedroogd te hebben ging Naomi echter dapper door en liet ze een huizenhoge salto zien. Ze kreeg een groot applaus van het publiek en heeft knap de wedstrijd uitgeturnd. Voor Karlijn liep wel alles zoals gehoopt. Ze eindigde zelfs op het podium en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Een knappe prestatie.

DSC08269-19

NaomiIn de laatste wedstrijd was het de beurt aan de Senioren. Een grote groep van zes turnsters trad namens Dioscuri aan. Elena Haenen, Nienke van der Vleuten, Ilse van der Heijden, Myrne van den Eertwegh en Anneke en Paula Verwaard begonnen hun wedstrijd op brug. Met name Myrne blonk uit op dit onderdeel. Ondanks een gemiste zolendraai behaalde zij een 10,950 pt (de 7e score op dit onderdeel). Maar ook Elena begon haar wedstrijd keurig op brug. Op de evenwichtsbalk ging het voor de meiden helaas niet zoals gehoopt. Alleen Paula wist te blijven staan en haalde knap de 5e plaats op dit onderdeel. Op vloer straalden de meiden wel stuk voor stuk. Myrne, Anneke en Nienke hebben net een nieuwe vloeroefening en lieten deze met verve aan jury en publiek zien. Opvallend waren de zuivere dubbele pirouette van Nienke en de strakke spreidhoeksprong hele draai van Myrne. Paula turnde voor het eerst tijdens een individuele wedstrijd een salto achterwaarts én een salto met halve draai voorwaarts in haar oefening. Opvallend was verder dat de vloeroefeningen van de zussen Paula en Anneke door de jury met exact hetzelfde punt werden beloond: 11,500 pt (de 5e score op vloer). Op sprong tot slot excelleerde Ilse, Anneke en Nienke. Met twee ruime overslagen behaalde Nienke 11,075 pt. Ilse kwam met twee half in/half uit-sprongen tot een score van 11,425 en Anneke zelfs tot 11,625 pt. In het individueel eindklassement moesten de dames zich bij de beste 16 turnen voor een plaatsje in de regiofinale. Een zware opgave in de Senioren-categorie. Toch wisten Anneke en Ilse zich uitermate knap als 9e resp. als 12e te plaatsen.

senioren

Met drie medailles en 13 regiofinaleplaatsen een sportief uitermate succesvol weekend voor Dioscuri. Dank aan de commissie die deze wedstrijd georganiseerd heeft en alle vrijwilligers en sponsoren die het wedstrijdweekend mee mogelijk hebben gemaakt.

16708357_1851615431777704_3316065952920298481_n

WelkomDe DioscuriVloer MikaylaDioscuri Tribune2017-02-12-PHOTO-000007692017-02-11-PHOTO-00000684