Sportief Oss – Dioscuri

Afgelopen zondag 5 februari traden drie Dioscuri teams aan tegen even zoveel teams van Sportief Oss. In de kleine en warme sporthal in Oss zetten de Rooise meiden prima prestaties neer.

Karlijn, Naomi, Noa, Veerle, Amy, Keri, Evie en Evelien kwamen in actie voor Dioscuri D1. Naomi liet op de vloer voor de eerste keer een mooie arabier flik flak zien. Evelien wist de hoge vloerscore met maar liefst 14.90 neer te zetten, terwijl Amy en Noa met 13.60 resp. 13.30 uitstekend scoorden op sprong. Op de brug lieten Evie, Keri en Veerle nette oefeningen zien, en was het Karlijn die op de balk met 13.10 uitblonk. Dioscuri won deze wedstrijd als team met 270.100 punten dan ook welverdiend van Sportief Oss met 254.350 punten. Evelien werd knap eerste in het individuele eindklassement, gevolgd door Karlijn op de tweede en Keri op derde plaats.

Sportief-Dioscuri D1
Vervolgens kwam het tweede bovenbouw team in actie. Opvallend in deze wedstrijd waren het sterke turnen op vloer van senioren Elena (12.10) , Paula (11.90) en Nienke (11.00), die voor het eerst haar nieuwe oefening in wedstrijd verband liet zien. Ook Larissa scoorde hier prima met een fraaie 11.70. Birgit liet een fraai boogje achterover op de balk zien, terwijl Bente de hoogste Dioscuri score op brug neerzette: 10.40. Ilse op haar beurt was goed voor de beste Dioscuri score op sprong (10.85). Oudgediende Phil kon wegens een blessure alleen op balk uitkomen, maar liet hier zien dat ze het wedstrijdturnen nog zeker niet verleerd is. Uiteindelijk ging de overwinning ruim naar de meiden uit Oss: 228.900 tegen 209.850 voor Dioscuri.

SPortief-Dioscuri BB2
Het D2 team tenslotte ging na een mooie wedstrijd wel met de overwinning naar huis: 309.625 voor Dioscuri tegen 302.950 voor de dames van Sportief. Zowel plaats 1, 2 als 3 gingen in deze wedstrijd naar Dioscuri. Op vloer scoorde Puk, die uiteindelijk ook de 1e plaats binnen haalde, een prachtige 12.90. Op de brug had Dioscuri in Nicci, Lindsy, Hanna, Alysha en Lisa 5 sterke dames. Alle 5 zetten een prachtige oefening neer met een schitterende bijbehorende score. Op de balk was Lieke erg sterk met een fantastische radslag en een mooie 2e plaats in het eindklassement was dan ook haar deel. Jindy scoorde de hoogte punten op de vloer. Imke had een fantastische sprong en ook Nora haalde hierop haar puntjes binnen wat haar bracht tot de 3e plaats in het eindklassement.

Sportief-Dioscuri D2
Al met al een prima zondagmiddag voor de turnsters van Dioscuri!