Goud voor Nora Wijnen en brons voor Puk Glorius

Afgelopen weekend vonden in Eindhoven de individuele voorwedstrijden D2 / Divisie 5 plaats. Namens Dioscuri kwamen 13 turnsters in actie. Inzet: kwalificatie voor de regio- en toestelfinales.

Imke Dirven en Nicci Verheijke beten zaterdagochtend in de categorie Instap het spits af. Imke turnde met name op brug sterk. Helaas kregen de zenuwen bij balk de overhand en moest Imke genoegen nemen met de 28e plaats. Nicci turnde een stabiele wedstrijd en wist heel knap als 13e te eindigen. Daarmee plaatste Nicci zich voor de regiofinale.

Tegelijkertijd met Imke en Nicci turnde in de andere baan de Jeugd I-turnsters, met in het deelnemersveld drie Dioscuri-dames. Jindy van den Oever, Alysha Broeders en Janne Oerlemans. Jindy had haar dag niet helemaal. Met name op vloer ging het even mis, doordat ze een deel van haar oefening vergat. Ook bij Alysha ging het niet zoals gehoopt. Vooral de balk bleek lastig. Janne turnde wel een goede wedstrijd. Met name op brug wist zij een mooie score neer te zetten: 13,050pt (de 5e brugscore). Janne werd uiteindelijk knap 13e. Helaas stroomden slechts 9 kinderen door naar de regiofinale.

Later op de dag was het de beurt aan Lieke de Visscher, Bente Derks en Birgit Maurix. Lieke (pupil I) turnde op drie toestellen werkelijk optimaal. Helaas moest zij de balk tweemaal vroegtijdig verlaten. Twee kostbare punten bleek later. Lieke greep net naast de medailles. Maar met een kwalificatie voor de regiofinale op zak én plaatsing voor drie toestelfinales kon Lieke’s dag niet meer stuk. Ook Bente en Birgit, Jeugd II, turnden een goede wedstrijd. Bente liet vooral een mooie vloeroefening zien en bij Birgit lukte boogje op de balk. Van de 41 turnsters werd Bente 22e en Birgit 16e. Voor Birgit betekende dit plaatsing voor de regiofinale.

Zondags stonden pupillen I Lindsy Hagelaars en Hanna Hessels te popelen om aan hun wedstrijd te beginnen. Lindsy turnde met name op brug een ijzersterke oefening. Goed voor de 2e plaats en dus een toestelfinale. Hanna liet zien de laatste tijd veel progressie te hebben geboekt, met name op het onderdeel balk. Beide dametjes wisten zich te plaatsen voor de regiofinale. Lindsy als 6e en Hanna als 16e.

In de derde en laatste wedstrijd kwamen Puk Glorius en Nora Wijnen (pupillen II) in baan 1 in actie en Phil Lathouwers (Senior) in baan 2. Phil liet vooral op vloer zien goed mee te kunnen in de 5e divisie. En ook Puk en Nora lieten zich van hun beste kant zien. Ondanks een val bij de radslag op balk wist Puk de 3e balkscore te behalen en dus een balkfinale voor Puk. Ook Nora plaatste zich voor de balkfinale, als 2e. Nora kwalificeerde zich daarnaast nog voor de sprongfinale. En alsof dat nog allemaal niet genoeg was eindigden beide dames ook nog eens op het podium. Puk mocht het brons in ontvangst nemen en Nora mocht stralend het hoogste podium betreden. Een prachtig slot van een geweldig weekend!