Een bronzen medaille voor middenbouw


Dit weekend vonden de wedstrijden plaats van middenbouw niveau 4 en 5 en individueel jeugd supplement D. Voor sommige meiden was het zelfs hun allereerste KNGU wedstrijd!

Op zaterdag 2 december schitterde het middenbouw niveau 4 team, bestaande uit Sterre, Celina, Saartje, Jente en Anna. Celina turnde twee prachtige sprongen over de pegasus, goed voor een score van 13.175. Jente waagde zich voor het eerst aan een uitdagende brugoefening en werd beloond met een indrukwekkende 10.550. Sterre toonde haar kracht met twee overslagen helemaal alleen over de pegasus, goed voor 11.750. Door een leuke en hele strakke vloeroefening behaalde Anna een tweede plaats. Met een succesvolle half in, over de pegasus werd Saartje beloond met een 12.425. Het team eindigde op een vierde plek.
Op zondag was het de beurt aan Nina, die een individuele wedstrijd turnde, jeugd supplement D. Ze zette een goede brugoefening neer en behaalde daarmee een score van 10.050. Ondanks een sterk deelnemersveld eindigde Nina knap op de dertiende plek. Het weekend werd afgesloten door het middenbouw niveau 5 team bestaande uit Zoë G, Danika, Lisa, Zoë K en Laura. Lisa blonk uit met twee schitterende sprongen over de pegasus, wat haar het hoogste punt van de hele wedstrijd opleverde.

Met succes behaalde Zoë K 12.400 punten door voor het eerst een arabier flikflak op de vloer te turnen. Laura’s strakke balkoefening leverde haar een vijfde plaats op, van alle turnsters. Op brug heeft Danika voor het eerst een oefening geturnd met ophurken, een mooie 10.100. En op sprong turnde Zoë G voor het allereerst twee overslagen helemaal alleen over de pegasus, 11.750. Deze prestaties werden beloond met een welverdiende bronzen medaille.

Een weekend met turnplezier, wedstrijdervaring, nieuwe elementen en medailles maakte deze turnwedstrijden onvergetelijk.