Open Tilburgse Turnkampioenschappen


Dit weekend stonden de Open Tilburgse Turnkampioenschappen op het programma. Dit gezellige oefentoernooi werd door de Dioscuri turnsters en trainsters aangegrepen om lekker in vorm te komen voor het komende wedstrijdseizoen. Maar liefst 12 turnsters kwamen in actie namens de Rooise turnclub.

Op zaterdag zorgde Pupil 1 N3 Imke meteen voor het eerste Dioscuri succes van het seizoen. Haar fraaie bronzen medaille in het sterke deelneemstersveld was met mede te danken aan een topoefening op Balk: 13.70 en de hoogste dagscore! In dezelfde wedstrijd straalde Juultje op Vloer met een prachtige arabier flikflak. Mairy, die dit jaar voor het eerst voor Dioscuri uitkomt, liet op Sprong een mooie overslag en salto zien, terwijl Nina (pas dit jaar gepromoveerd naar de landelijke divisie) haar talent liet zien met mooie zwaaien op de Brug. Pupil 2 Lara liet een goede vloeroefening zien en wist op Sprong een keurige 6de plek in de wacht te slepen. Bij de Senioren 3de Divisie tenslotte turnde Julia een stabiele meerkamp zonder grote fouten. Mede door een mooie 5de plek op sprong eindigde zij op een prima 6de plaats in het eindklassement.

Op zondag was het de beurt aan de Instappers N3. Esmee liet een mooie oefening op Rek zien, goed voor een 7de plek op dit toestel in een sterk deelneemstersveld. Cailynn schitterde op Sprong: een knappe 6de plek! Femke tenslotte liet sterk turnen zien op Balk en Brug, maar moest helaas afhaken met een enkelblessure.

Bij de Jeugd 1 N3 liet Nicci op Vloer een flikflak salto zien en op Balk een bruggetje achterover. Heel knap van deze debutante op landelijk niveau, die uiteindelijk zeer verdienstelijk 14de werd in het eindklassement. Naomi veroverde de overall 8ste plek, mede door sterk turnen op Brug (12.60) en Vloer (11.40). Karlijn werd in deze categorie 8ste, onder meer via een sterke Vloeroefening met  een mooie handstandhef en streksalto, goed voor 12.90. Na 13.00 op Brug met huizenhoge opzwaaien, moet Karlijn helaas twee vallen op Balk incasseren waarmee haar podiumkansen verkeken waren. Desondanks mag zij terugkijken op een prima wedstrijd!

Er is nog trainingswerk aan de winkel voor de Rooise turnmeiden, maar dat is normaal voor deze vroege fase van het seizoen. Zij mogen met vertrouwen uitkijken naar de komende KNGU plaatsingswedstrijden. Aanstaande zondag 24 november komt de D1 en Divisie 4 in actie in Tilburg, Dames, vast heel veel succes!