Tweede kwalificatiemoment turnen dames Brabant-Oost, niveau/divisie 4/5


In Deurne werd op 18 en 19 maart gestreden om de laatste tickets voor de regiofinales. Zowel per team, als individueel voor de meerkamp én per toestel, konden turnsters zich plaatsen voor deze finales, waarvan een groot deel in Sporthal De Streepen in Rooi worden gehouden.

Zaterdag was het de beurt aan het supplement E-team met Laura, Sylvie, Mairy, Roos en Kaat (Nicci was helaas geblesseerd). De wedstrijd begon op vloer, waar de wegens een blessure pas net terug in actie zijnde Roos als gevolg van een fout van de trainsters in de muziekaanlevering haar oefening zonder muziek moest turnen. Roos sloeg zich hier echter super knap doorheen! En niet alleen op vloer, ook op brug liet Roos zien de laatste tijd echt grote stappen gemaakt te hebben. Mairy blonk zaterdag op balk uit. Haar stabiele oefening werd beloond met een 10.350. Ook Kaat blonk uit op balk. Zij wist zelfs de hoogste toestelscore te behalen. Laura en Sylvie turnden allebei een super strakke brugoefening, mét ieder een getelde opzwaai boven horizontaal. Hoewel de dames niet op alle toestellen hun dag hadden, mochten ze als team toch de bronzen medailles in ontvangst nemen.

Zondag was Dioscuri goed vertegenwoordigd. Beginnend met Esmee, Femke, Evi, Jente en Anne als team én Danika, Zoë en Puck als gecombineerd team met Yfke van Dionysius. Bij Danika lukte de overslag op vloer. Puck turnde knap twee overslagen over de pegasus zonder hulp. Zoë probeerde voor het eerst boogje op vloer. De dames behaalden samen met Yfke een 4e plaats. Van het andere team liet Jente voor het eerst tijdens een wedstrijd een radslag op balk zien. Evi heeft overslag-overslag op vloer gedaan en een salto van de brug. Anna wist op vloer knap de 2e toestelscore te behalen en Femke behaalde de 2e score op sprong en de 3e score op balk. Esmee eindigde als 1e op sprong en balk, en als 2e op vloer en brug. Na al deze goede prestaties kon het niet anders dan dat dit team de hoogste trede van het podium mocht betreden. Ze werden overtuigend 1e!

Ook later op de zondag liet Dioscuri nog van zich horen. Lieve, Lisa, Lizzy, Lis en Laura kwamen in actie in wedstrijd 2. Lieve turnde een moeilijkere brugoefening dan vorige keer, met o.a. een driekwartreus en een opspreiden-ondersprong af. Zowel Lisa als Lizzy lieten knap twee overslagen over de pegasus zien. Laura turnde een keurige balkoefening en Lis wist de hoogste toestelscores op sprong en vloer te behalen. De dames behaalde als team de 4e plaats. Het supplement F-team, bestaande uit Alysha, Birgit, Isis en Elize, dat in de 3e wedstrijdronde in actie kwam sloot het weekend in Deurne af. En dat deden ze met verve! Alysha turnde een hele elegante vloeroefening. Birgit blonk uit op balk; ze behaalde de 2de score op dat toestel. Teamgenootje Isis wist ook op de balk te blijven staan en liet de 3de toestelscore voor haar balkoefening noteren. En ook op sprong waren de overslag en half in van Isis goed voor de 3de score. Elize stak met kop en schouders boven het deelnemersveld uit en behaalde op alle toestellen de 1ste plaats. Ook als team behaalde de meiden de 1ste plaats. De dag beginnen én afsluiten met gouden medailles, wat wil Dioscuri nog meer!

Dames, jullie mogen trots op jezelf zijn! Voor het merendeel van de meiden: op naar de finales!