Clubkampioenschappen Dioscuri’94

Op 22 april vonden de clubkampioenschappen plaats van de recreatieleden van Dioscuri’94, de meiden die 1 uur in de week trainen. De opkomst was geweldig: maar liefst rond de 90 turnsters lieten, op dezelfde dag als de koningsspelen, voor een volgepakte tribune van sporthal de Streepen zien wat ze in huis hadden op de onderdelen vloer, brug, balk, trampoline en springplank.

IMG_3611

Klik hier voor alle fotos.

Maar liefst 31 deelneemsters streden in groep 3 om de medailles. Uiteindelijk was het de verrassend sterke Elize van Kuik die met 34,15 aan het langste eind trok. Achter haar ontwikkelde zich een nek-aan-nek race naar het erepodium tussen 4 turnsters, Donna van de Kamp, Isabella Schuurmans, Saartje Renders en Lien van de Sande, waarvan Donna en Isabella er uiteindelijk met de zilveren resp. bronzen medaille vandoor gingen.

In groep 4 waren het Megan van Beek, de strak turnende Corrina Vargas Bongers en Iris van Druenen die met meer dan 35 punten de eerste, tweede en derde plaats (uit een veld van 26) voor zich opeisten. Nieke Rongen, Ilse de Jong en Jill van de Wetering deden wat ze konden, maar zagen het erepodium nipt aan hun neus voorbij gaan. Megan versloeg met haar prestatie tevens de andere onderbouwkampioene, Elize en pakte daarmee de felbegeerde onderbouwbeker.

In de bovenbouwgroep 5 was het Lindsey Hagelaars die met een verpletterende 45,50 punten alle concurrenten op ruime achterstand zette, en daarmee zich zowel tot clubkampioene van groep 5 als kampioene van de gehele bovenbouw (groep 5 en hoger) kroonde. Op zo’n 4 punten was het Lynn van Eck die zilver pakte vlak voor de bronzen Shaunte van Boxmeer. Achter dit schier ongenaakbare trio eindigden Kiki Merkx, Fenne Verhagen, Yalloe Timmers en Fenne van der Pasch binnen 0,4 punten van elkaar.

In groep 6 toonden 4 turnsters zich vrijwel gelijkwaardig, en miste de elegante Youky Liu maar net met 0.1 pnt het erepodium, dat uiteindelijk werd bezet door kampioene Pleun van Merbel, op 0,1 pnt (!) gevolgd de zilveren Maud van Vugt, die op haar beurt weer met 0,1 pnt (!) de bronzen medaille winnares Sophie van de Laar voor bleef.

In de groep 7+ tenslotte was het de in prima vorm verkerende Senna Kamps die gedecideerd Maud Zomers en Renee Verhagen naar de tweede resp. derde plek verwees. Isis Peters, Laura van den Hurk en Lexus den Hollander turnden goed, maar misten deze dag net de scherpte en vorm voor de ereplaatsen.

Al met al een prachtig en geslaagd kampioenschap! Een speciaal woord van dank gaat uit naar hoofdtrainster Bianca Habraken, die de wedstrijd in goede banen leidde en de touwtjes strak in handen had. Deelneemsters, Bianca, prima gedaan!

Warming up: Hupsakee (Kinderen voor Kinderen)

Opkomsttune: I like to move it – Instrumental Version