Clubkampioenschappen en kleuterdiplomagymen Dioscuri’94

Vrijdag 20 en zaterdag 21 werd er door de recreatieturnsters van Dioscuri’94 gestreden om de medailles en de titel Clubkampioen 2014. Aansluitend vond zaterdag het Kleuterdiplomagymen plaats. In totaal lieten meer dan 100 kinderen dit weekend aan hun ouders, opa’s, oma’s, vriendjes, vriendinnetjes en andere belangstellenden wat ze dit jaar allemaal hebben geleerd!

In de categorie groep 3 waren het op sprong Ruth van den Hengel en Lana Hoevenaars die het hoogst wisten te scoren. Ook op vloer scoorde Ruth het hoogst, maar ook de oefening van Nina Renders werd door de jury met een mooi cijfer beloond. Berit van Acht en Beau van Voorthuisen sprongen er op brug bovenuit en Nouk Strijbos behaalde met stabiel turnen het hoogste punt op de evenwichtsbalk. Ruth mocht na vier toestellen de gouden medaille in ontvangst nemen. Nouk kreeg de zilveren medaille omgehangen. Het brons was voor Lisa van den Hurk. In de categorie groep 4 was Anne Kluijtmans op brug overtuigend de beste. Puk Glorius ging er op de andere drie toestellen met de hoogste score vandoor. Zij behaalde als enige tijdens de Clubkampioenschappen op vrijdag zelfs hoger dan een 10 op een van de toestellen. Doordat zij een moeilijkere goed uitgevoerde oefening liet zien scoorde ze op vloer maar liefst 10,2 pt. Niet heel verrassend kreeg zij dan ook de gouden medaille omgehangen. Het zilver ging naar Anne. Maud van Vugt kaapte met enkele tienden het brons voor de voeten van Nora Wijnen weg. Clubkampioen 2014 van groep 3/4 werd Puk.
In de categorie groep 5/6 werd op het onderdeel sprong veruit de beste score neergezet door Noortje van Esch. Lotte van den Heuvel werd met het hoogste cijfer op brug beloond en Marloes de Jong liet de hoogste score op balk noteren. Op vloer was Lana Kreijveld de beste. Het goud ging naar Lotte. De strijd om het zilver en brons bleef echter lange tijd spannend. Isis Peters won uiteindelijk het zilver en met slechts twee tienden minder kreeg Lana het brons omgehangen. Marloes kwam net twee tienden tekort en moest genoegen nemen met de vierde plaats. In de categorie groep 8+ was het minder spannend. Er waren namelijk slechts twee deelneemsters in deze categorie. Maar de dames maakten er een mooie wedstrijd van, met als hoogtepunt toch wel de vloeroefening op muziek, inclusief een spectaculaire arabier flikflak! Inge Verhallen won uiteindelijk het goud en Renske Schikhof het zilver. Inge werd eveneens Clubkampioen 2014 in de categorie groep 5 t/m 8+.

DSC06354

Op zaterdag turnde Lisa van Leeuwen in de categorie groep 3/4 naar de eerste plaats. Op alle toestellen wist zij de hoogste score te behalen. Naast Lisa werd er op sprong met name goed geturnd door Yasmin van Miltenburg en Nikki van de Ven. Op brug sprong deed Maaike van Hamond niet veel voor Lisa onder. Fenne van der Pasch, Zoë Janssen en Isa van Baalen behaalden na Lisa de hoogste scores op de evenwichtsbalk. Maud van Helvoort turnde naar de hoogste score op vloer. Uiteindelijk ging het zilver naar Maaike en kreeg Isa de bronzen medaille omgehangen. In de categorie groep 5/6 werd op sprong de hoogste score binnen gesleept door Bente Derks. Op brug was het Lexus den Hollander die naar de hoogste score turnde. Tessa van Mensvoort was op balk de beste. Bente wist als enige op zaterdag een score boven de 10 te behalen. Door een moeilijkere oefening te turnen en deze vrijwel foutloos te laten zien behaalde zij een 10,1 pt op vloer. Ze won uiteindelijk ook het goud én de beker met de bijbehorende titel Clubkampioen 2014. Nina Simons werd tweede en Jindy van den Oever eindigde op de derde plaats. Meiden allemaal van harte gefeliciteerd!
Zaterdag

Eveneens op zaterdag gingen alle kleuters op voor hun diploma niveau 1, 2 of 3. Bij elk onderdeel konden de kinderen een sticker verdienen en 5 stickers leverde een diploma op. Er werd geklommen, gesprongen en gehinkeld. Maar er stonden ook echte turnonderdelen op het programma. Zo balanceerden de kleuters op de evenwichtsbalk, maakten ze mooie koprollen op vloer en zwaaiden ze aan de brug. De tribune zat goed vol om de kleuters tijdens deze spannende ochtend aan te moedigen. Sommige kleuters moedigden elkaar zelfs aan! En met succes: alle kinderen hebben hun diploma behaald én een mooie medaille verdiend. Heel goed gedaan.

Volgende week, zaterdag 28 juni, is de seizoensafsluiting voor alle leden van Dioscuri’94. We maken er van 10.00 – 11.30 uur met z’n allen een gezellige ochtend van!

DSC06649 - kopie

Kleuterdiplomagymen

Klik voor alle foto’s.