HT’35 – Dioscuri, 3e Divisie Bovenbouw

Vandaag nam het Derde Divisie bovenbouwteam van Dioscuri het in Helmond op tegen het sterke HT’ 35. Een gehavend Dioscuri team, want de niet volledig fitte Jade van Veghel en Lisanne Mathôt konden niet in actie komen op sprong resp. brug. De uitdaging werd verder vergroot doordat de resultaten van de van Tabita overgekomen Pascalle van den Oetelaar (als ex. 2e divisie turnster) dit jaar niet meetellen voor de teamuitslag. Het team, dat werd gecompleteerd door Anneke Verwaard, Ilse van der Heijden en Maranda Haenen, liet echter geen moment het hoofd hangen en zette met lef en gedurfd turnen een prima resultaat neer op het eerste onderdeel, de balk. Mede door een sterke en stabiele oefening van Lisanne (resulterend in 11.40!) was het verschil met de dames uit Helmond na dit onderdeel minder dan één punt. Ook op de vloer ging de strijd zeer gelijk op. Op dit onderdeel vielen de goede oefeningen van Ilse (met een fraai uitgevoerde voorwaartse salto!) en Pascalle op. De laatste, op de melodie van “Hijo de la Luna”, was een mooi voorbeeld hoe goed doordacht de oefeningen op muziek van de Dioscuri dames in elkaar zitten. Op de volgende onderdelen, sprong en balk, bleek de tegenstander dan toch een maatje te groot. Ondanks prima en hoge overslagen van Maranda en Anneke werd de sprong ruim gewonnen door HT’35. Op het afsluitende onderdeel, de brug ongelijk, werd het verschil verder vergroot. Het optreden aan Dioscuri zijde wat er echt uitsprong was dat van Jade, die een krachtige en vloeiende oefening aan de ongelijke leggers liet zien, door de jury beoordeeld met de hoge score van 11.50. De einduitslag van de wedstrijd bedroeg 184 – 172,45 in het voordeel van HT’35. Het Dioscuri team, dat uiteraard weer onder de leiding van onze hoofdtrainster Eline de Mol stond, mag tevreden terugkijken op deze dag, en verdient een groot compliment voor de getoonde inzet, sportiviteit en manier van omgang met elkaar! Goed gedaan turnsters, op naar de volgende wedstrijd!

Zie ook het filmpje via de volgende link.
Wedstrijd Dioscuri – HT '35. 14 Januari 2012


Bovenste rij van links naar rechts: Jade, Ilse
Onderste rij van links naar rechts: Maranda, Anneke, Pascalle, Lisanne