Recreatief turnen

Bij de recreatie turngroepen ligt de nadruk op het plezierig en veilig turnen. De groepen zijn ingedeeld op basisschoolgroepen. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes van school samen te kunnen laten turnen.

Turnen is een sport waarbij alle vormen van bewegen aan bod komen. Specifiek binnen de turnsport is het materiaal, de toestellen. Deze vormen een geheel eigen uitdaging en bieden een groot scala aan oefeningen en variatie. Het doel is om in een veilige omgeving, plezier te beleven aan het verbeteren van motorische en fysiologische aspecten.

De lessen starten met een warming up, waarbij de nadruk ligt op het opwarmen van de spieren. Lenigheid is uiteraard ook een belangrijk element binnen de turnsport en zal zeker niet vergeten worden tijdens de warming up. Natuurlijk hoef je voor turnen op recreatief niveau niet lenig te zijn, maar eraan werken kan geen kwaad! Na de warming up wordt doorgaans in groepjes geturnd op toestellen, zoals brug, balk, vloer en trampoline. Steeds staan meerdere toestellen/situaties opgebouwd, zodat de kinderen gevarieerd kunnen trainen. Bij het toestelturnen wordt eerst aandacht besteed aan (het verbeteren van) de basiselementen. Afhankelijk van het niveau van de groep worden de basisoefeningen via een methodische opbouw vervolgens uitgebouwd naar complexere varianten. Zo beginnen kinderen met rollen, wat afhankelijk van het niveau van het kind op latere leeftijd kan worden uitgebouwd tot een salto. De les wordt doorgaans gezamenlijk, meestal in spelvorm, afgesloten.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier ons filmpje van de turnlessen bij Dioscuri’94!

 

Lesaanbod

Donderdag
 Tijdstip  Categorie  Trainster  Locatie
18.00 – 19.00 uur Groep 3/4 Martha Sporthal De Streepen
Vrijdag
Tijdstip Categorie Trainster Locatie
17.20 – 18.20 uur Groep 3 Ilse Sporthal De Streepen
18.20 – 19.20 uur Groep 3/4 Ilse Sporthal De Streepen
17.20 – 18.20 uur Groep 4 Jade Sporthal De Streepen
18.20 – 19.20 uur Groep 5 Jade Sporthal De Streepen
17.20 – 18.20 uur Groep 5/6 Myrne Sporthal De Streepen
18.20 – 19.20 uur Groep 7/8/vo Myrne Sporthal De Streepen

Aanspreekpunt op vrijdag is Eveline, hoofdtrainster van Dioscure’94.