Peuter- en kleutergym

Peutergym

Al vanaf 2 jaar kunnen jongens en meisjes samen met hun papa, mama, opa of oma bij ons komen gymen. Het idee is om de kinderen al op jonge leeftijd te laten bewegen en in contact te brengen met andere kinderen. Op een speelse manier wordt gedurende 50 minuten aandacht besteed aan de motoriek en sociale vaardigheden van de kinderen.

Wat gebeurt er in zo’n les? Onder leiding van een ervaren trainster en enkele assistent trainsters wordt kennis gemaakt met basisvormen van bewegen, zoals rennen, hinkelen, klimmen, klauteren, (trampoline)springen en balanceren. Tijdens de peuterlessen wordt veel met muziek en kleine materialen zoals hoepels, ballen, blokjes en pittenzakjes gewerkt.

Niet alleen de peuters kunnen tijdens deze les hun energie even lekker kwijt, ook door veel ouders wordt het als leuk ervaren om samen met hun zoon of dochter wekelijks te komen gymen.

Kleutergym

Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er de kleuterlessen. Deze lessen hebben qua structuur veel weg van de peuterlessen, zij het dat tijdens deze lessen papa en mama vanaf de tribune toekijken en de bewegingssituaties net wat uitdagender zijn. De kleuters doen hier op een speelse wijze veel bewegingservaring op en de lessen worden geleidelijk aan meer gericht op turnen. Net als de peuterlessen duren de kleuterlessen 50 minuten.

Wat gebeurt er in zo’n les? Onder leiding van een ervaren trainster en enkele assistent trainsters kunnen de kinderen op een speelse manier kennis maken met alle basisvormen van bewegen. Maar ook spelletjes, samenwerken en het bewegen op muziek komen aan bod. Vooral de variatie, de kleurrijke materialen en de enthousiaste manier van lesgeven door de trainsters zorgen ervoor dat de kleuters wekelijks met veel plezier enthousiast gymen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier ons filmpje van de peuter- en kleuterlessen bij Dioscuri’94!

 

Lesaanbod

Zaterdag
Tijdstip Categorie Trainster Locatie
09.10 – 10.00 uur Peuters Manon Sporthal De Streepen
09.10 – 10.00 uur Kleuters Basisschool groep 1 Nienke Sporthal De Streepen
10.00 – 10.50 uur Peuters Manon Sporthal De Streepen
10.00 – 10.50 uur Kleuters Basisschool groep 2 Nienke Sporthal De Streepen